Jednoduché skořicové šneky z kynutého těsta s polevou

>

Jednoduché skořicové šneky z kynutého těsta s polevou

Vůně skořice, vláčné těsto a sladká poleva — kombinace, která nikdy nezklame. Skořicové šneky jsou ideálním pečivem k odpolední kávě i k víkendové snídani. Připravíte je z pár základních surovin a jejich vůně vám okamžitě navodí tu správnou domácí atmosféru.

ČAS
180 minut

MNOŽSTVÍ
12 porcí

Skořicové šneky jsou klasika, kterou milují děti i dospělí. V našem receptu najdete nadýchané kynuté těsto, jemně máslovou skořicovou náplň a sladkou polevu, která jim dodá tu pravou tečku 😍 Ačkoli příprava zabere trochu času kvůli kynutí, samotný postup je jednoduchý a zvládne ho i začátečník. Výsledek stojí za to — měkoučké šneky, které voní po skořici a mizí ze stolu rychlostí blesku.

Ingredience

Na těsto:

  • 250 g hladké mouky
  • 1 balení sušeného droždí
  • 150 ml rostlinného mléka
  • 40 g třtinového cukru
  • 60 g rostlinného másla
  • špetka soli

Na náplň:

  • 2 PL třtinového cukru
  • 1 ČL skořice
  • 2 PL rostlinného másla

Na polevu:

  • 4 PL moučkového cukru
  • pár kapek rostlinného mléka

Postup

  1. V misce smícháme vlažné mléko, cukr a sušené droždí. Necháme 10 minut odstát, dokud nezačne směs pěnit.
  2. Mezitím prosejeme mouku do velké mísy, přidáme sůl a poté i připravený kvásek a 40 g rozpuštěného (a vychladlého) másla. Vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Vložíme ho do mísy, přikryjeme a necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu.
  3. Vykynuté těsto rozválíme na obdélník. Potřeme ho máslem, posypeme cukrem smíchaným se skořicí a nakrájíme na pruhy široké asi 1,5–2 cm. Každý pruh srolujeme do tvaru šneka a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout další hodinu.
  4. Šneky potřeme zbylým rozpuštěným máslem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut, dokud nezezlátnou. Necháme je vychladnout. Mezitím v misce smícháme moučkový cukr s kapkami mléka do hladké polevy a tu pak naneseme na upečené šneky.

Náš tip: Pokud chcete mít šneky extra vláčné, nechte je po upečení zakryté čistou utěrkou ještě pár minut odpočívat. Pára, která se uvnitř udrží, udrží pečivo krásně měkké a nadýchané 😋

Jakmile ochutnáte první skořicový šnek, nebudete chtít nic jiného 😍 Dejte nám vědět do komentářů, jak se povedly, a pro další nápady sledujte @simplyveggie.cz 🌱

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *